dinsdag 29 april 2014

Vliegwiel


De Borgerhoutse fietser is boos. Uit de GvA: "Buurtbewoners van de Turnhoutsebaan in Antwerpen willen woensdagmiddag een symbolische "fietsblokkade" organiseren tegen de plannen van mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) om op de invalsweg in te zetten op meer doorstroming voor het autoverkeer en fietsers aan te raden voor parallelstraten te kiezen. Ook verschillende lokale vertegenwoordigers van Groen, PVDA+ en sp.a hebben al hun steun aan het initiatief betuigd."

Het leger staat klaar, vermoed ik.

foto: de verdwenen fietsenwinkel Het Gouden Wiel aan de Turnhoutsebaan, uit de collectie van Hendrik Roelandt

1 opmerking:

Miguel zei

Daar moet ik op voorhand al om lachen "de buurtbewoners". Tegenwoordig zijn die erg mobiel. Op't Zuid iets niet naar hun zin ? daar zijn ze , op't eilandje ? daar zijn. op't Kievitplein ? daar zijn. Je ziet dan heel dikwijls dezelfde mensen en dezelfde aanvoerders. Zo herinner ik me de protestactie op het Kievitplein, plots stond daar een "mensenketting" met bijna uitsluitend
"mensen van hier". Straf toch hé, in een buurt waar Joden en allochtonen 90% van de bevolking uitmaken. Blijkbaar nemen "de buurtbewoners" sneller de fiets om te gaan protesteren dan om naar het park te rijden, want dat is te ver.