zondag 20 juli 2014

Bivak: Opoeteren




Chiro Sorm zette eind jaren 60 – begin jaren 70 voorzichtige pasjes in de richting van een gemengde werking. Zowel jongens- als meisjesgroep waren nog apart, maar organiseerden gezamenlijke activiteiten. In 1971 gingen beide groepen nog gescheiden op bivak in Opoeteren, maar de bivakplaatsen lagen op 3 km afstand van elkaar. Beide groepen konden nog een kamp houden zoals ze het al jaren gewend waren. Maar er waren voldoende mogelijkheden om enkele gemengde  activiteiten op te zetten. 

De foto’s zijn genomen op het jongensbivak. Elke afdeling heeft haar eigen tent. En ondanks dat Chiro geen scouting is, wordt er evengoed gesjord. Opoeteren is een deelgemeente van Maaseik en dankt haar naam aan het riviertje de Oeter.  Het is een bosrijk gebied, voornamelijk naaldbossen. Er zijn ook heidegebieden.

Foto's: Polle Debrouwere

1 opmerking:

Unknown zei

acrossHet was begin de jaren '50. Onderpastoor Willems die toen aan de Franselei 15 woonde organiseerde volksspelen voor de jeugd. Ook een wielerkoers je "rond den blok". Ik won die en mocht als prijs gratis meer op Chirokamp naar Oopoeteren. Om niet te vergeten. Van kop-tot-teen verzoepen van de regen.