zaterdag 2 augustus 2014

Het schot


Deze vakantie kwamen de jeugdbewegingen voldoende aan bod in de media. Vaak ging het om uitgeregende groepen die hun kamp of bivak letterlijk in het water zagen vallen. Een enkele keer ging het over een groep waarvan de leiding te zat was om nog behoorlijk te kunnen functioneren. En nu haalt ook de scoutsgroep 30 prins Boudewijn de landelijke pers. En dit door een kolerieke buurman.

Onze scouts, net terug van hun kamp, waren volop bezig met het wegbergen van hun kampmateriaal in het materiaalkot in de Bouwhandelstraat. Ze hadden hierbij een muziekinstallatie gezet om het werk op te leuken met muziek. De buurman van de overkant kon de muziek niet pruimen en kwam vragen om het geluid wat stiller te zetten. Wat gebeurde. Dat bleek niet voldoende voor de man dus vroeg hij om nog stiller. Wat ook weer gebeurde. Maar eigenlijk wilde de buur helemaal geen muziek. Dus nam hij zijn luchtdruk geweer en schoot een loden kogeltje in de luidspreker.

Daar is dan politie bijgekomen en persmuskieten. En uiteraard ook deze blog die u graag op de hoogte houdt van het reilen en zeilen in het district.Ha ja, een schietpartij, dat laten wij niet schieten.
Foto: GvA


Geen opmerkingen: