donderdag 26 februari 2015

Het was in eenen tsinxen daghe
Gevormde lezertjes zijn waarschijnlijk bekend met het 13e eeuwse verhaal van Van den vos Reynaerde, en kunnen de openingsverzen nog uit het hoofd opdreunen:

Het was in eenen tsinxen daghe / dat beede bosche ende haghe
met groene loveren waren bevaen / Nobel, die coninc, hadde ghedaen
sijn hof crayeren over al / dat hi waende, hadde hijs gheval
houden ten wel groeten love

In een moderne hertaling klinkt dat zo:

Ergens in de sinksendagen / toen de bosjes en de hagen
vol met groene blaadjes stonden / had schepen Rob-el doen verkonden
dat hij een foor houden zou / hij was eerzuchtig en wou
nog iets aan zijn imago doen

Inmiddels weet iedereen dat schepen Rob de Sinksenfoor er door heeft gedrukt, en nu mogen alle dieren kennis maken met zijn 'beslist beleid', en wel a.s. zaterdag:

Op 28/02 organiseert de stad Antwerpen een infomoment voor de buurt i.v.m. de recente beslissingen omtrent Spoor Oost (Sinksenfoor, parking,...). Je kreeg hiervoor een brochure met meer uitleg in de bus. De ontwerpers geven u tekst en uitleg bij het definitieve ontwerp van de site. Je zou er een stand van zaken krijgen van de beheersovereenkomst (tussen stad en NMBS) en de zomerprogrammatie.

Nogmaals een warme oproep om aanwezig te zijn en je stem in dit dossier (invulling van Spoor Oost en komst Sinksenfoor) te laten horen.

De stad organiseert in kleine groepjes een bezoek aan het terrein. Vergeet je niet warm aan te kleden en een paraplu te voorzien bij regenweer. Om organisatorische redenen, vraagt de stad dat u zich inschrijft voor dit infomoment.


UPDATE: het dierenbos komt in opstand (ATV)

Geen opmerkingen: