maandag 25 mei 2015

Hier bouwt een scout

De scouts in Vlaanderen werken aan een nieuw secretariaat. Maar laten we leider Akela en leidster Raksha zelf aan het woord: 

Leidster Raksha: “Scouts en Gidsen Vlaanderen werd de trotse eigenaar van een nieuw gebouw, gelegen aan de Wilrijkstraat 37-45 te Borgerhout. De ontwikkelingen in de stationsomgeving van Antwerpen Centraal maken dat het huidige Verbondscentrum komende tijd moet verdwijnen en dat we voor de zetel van onze vereniging gingen uitkijken naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden op een kwartiertje stapafstand van de Lange Kievitstraat. Binnenkort starten de nodige werkzaamheden om begin 2016 met het nationaal secretariaat, Hopper winkel & jeugdverblijf te verhuizen naar ons nieuw 'Scoutshuis'."

Leider Akela: "Het gebouw in de Wilrijkstraat noemen we 'Het Scoutshuis'. Daarin komt het nationaal secretariaat van de vereniging met ongeveer 40 werknemers die de scouts steunen met administratie, verzekeringen, leidersvorming enz. Er komt ook een winkel die kampeermateriaal (tenten, rugzakken, zaklampen, stapkledij) en scoutsuniformen verkoopt, een jeugdhotel waar groepen jongeren kunnen logeren, en er komen vergaderzalen.” 

De werken zijn ondertussen volop bezig.

Geen opmerkingen: