zondag 21 juni 2015

Circus Boelaere trekt zijn tenten op in het Te BoelaerparkDe zomervakantie wordt ingezet in het Te Boelaarpark met het Circus Boelaere. Drie dagen genieten van circusacts, kinderanimatie en livemuziek. 

Circus Boelaere is een samenwerking van de districten Berchem, Deurne en Borgerhout. Op vrijdag 26 juni om 20 uur trapt Den Ambrassband het feest op gang. Wie honger en dorst heeft kan een hapje kopen aan de foodtruck of een drankje aan de bar. Vanaf 22 uur is er een gratis buurtbarbecue, aangeboden door de vereniging Al Ikram. De bewoners kunnen kennis maken met wat er tijdens het weekend op stapel staat. 

Zaterdag 

Op zaterdag geeft de eigenzinnige fanfare ’t Akkoord het beste van zichzelf. Het Trio Satchok toont adembenemende salto’s, sprongen en piramides. De vier acrobaten van Acrobarouf brengen de grappige voorstelling Scratch. In de poëtische voorstelling ‘Moes’ leren kleuters de evolutie van appels tot moes. Massage/Collage zorgt dan weer voor een massage voor en door kinderen. Turnkring Volharding danst de 1-2 dance en Maurice en Gérard, twee geestige flikken op stelten, zorgen voor orde en rust. Als afsluiter komt dj Tournesol plaatjes draaien. 

Zondag 

Op zondag strijkt het Grote Minicircus van Hoetchatcha neer met dansende honden en apen, olifanten die salto’s maken en uitdager John De Sterke Man. De komische Barto toont al zijn grappen en stunts. De vliegende artiesten van Cirq’ulation Locale verrassen de aanwezigen met een trampolineshow en halsbrekende acrobatieën. De Gedachtenleesman is een superheld die alles wil weten wat mensen denken. Fata Murgana zorgt voor muziek, dans en blitse kostuums. Latzi Jones brengt een zingende zaag en radio mee voor een uniek concert. En tenslotte zorgt Papa Mojito in de zomerse bar voor een cocktail van allerlei muzieksoorten.
Doorlopend kunnen kinderen zich op zaterdag en zondag uitleven op een avonturen-, spel- en creazone met een stormbaan en een zweefmolen. Er zijn ook circusworkshops, eetkraampjes en een zomerbar. Alle catering op vrijdag, zaterdag en zondag wordt verzorgd door verschillende buurtverenigingen en organisaties uit Deurne, Berchem en Borgerhout. 

Praktisch 

De meeste voorstellingen zijn gratis. Voor Moes, Massage/Collage en het Grote Minicircus Hoetchatcha betalen toeschouwers 2 euro. Reserveren kan op www.circusboelaere.be., of ter plaatse, zolang de voorraad strekt. Op deze site staat het volledige programma.

(gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: