dinsdag 9 juni 2015

Stop de dwaze plannen

Gisterenochtend op de radio: vuilste lucht in Vlaanderen wordt gemeten in Borgerhout. Gisterenmiddag op de radio: minister Weyts: "BAM-tracé is enige optie."

Gisteren raakte bekend dat de lucht op de Ring ter hoogte van Borgerhout zowat de vuilste is van Vlaanderen. Beterschap is niet in zicht.

De auto’s op de Ring tussen Deurne en Borgerhout braken te veel stikstofdioxide uit. Zoveel dat het door Europa toegelaten jaargemiddelde wordt overschreden. Toch wil de Vlaamse regering de Ring verbreden. Tussen Schijnpoort en Ring wordt deze stadsautosnelweg 27 baanvakken breed. Waar nu het containerpark is, komt een nieuw op- en afrittencomplex met zeven baanvakken. En de zogenaamde Hollandse knoop hebben we hier al eerder behandeld (zie artikel: De Schijn moet elders vloeien).

Groen Antwerpen organiseert een dubbel-infoavond onder de noemer ‘Stop de dwaze plannen’. De eerste avond in Salle Jeanne op de Turnhoutsebaan ligt al achter de rug. De tweede avond heeft vanavond plaats  in het Ecohuis. Gastsprekers zijn Wouter Van Besien, fractieleider van Groen in Antwerpen en Marij Preneels, districtsvoorzitter van Borgerhout.
Dinsdag 9/6 om 20 u in het Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, Borgerhout.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: