zaterdag 26 september 2015

Ben-jij-een-vluchtmisdrijffietser?


Vanmiddag was er een hoop politie-activiteit in de buurt. Met helikopter en al. De reden las ik in de GvA:

Bij een achtervolging in Berchem en Borgerhout is een kind (7) aangereden. Het werd in kritieke toestand afgevoerd. Er is momenteel een grote zoekactie aan de gang naar de dader. Twee motards van de politie kwamen ten val.
 
De achtervolging begon op de A12 aan de IKEA in Wilrijk. De chauffeur had een verkeersovertreding begaan en werd door de politie gevraagd om te volgen. Maar plots stoof de bestuurder weg richting Antwerpen.
Op het kruispunt van de Uitbreidingstraat met de De Villegasstraat in Berchem reed de vluchtende chauffeur aan een speeltuin een kind aan. Het jongetje (7) werd in kritieke toestand afgevoerd naar het Middelheimziekenhuis.

De bestuurder zette zijn vlucht verder en knalde uiteindelijk tegen geparkeerde wagens in de Statielei in Borgerhout. Daar zette de dader zijn vlucht te voet verder.
Er werd een grote zoekactie opgezet met onder meer ook een politiehelikopter, maar de dader is nog niet gevat. Bij de achtervolging kwamen twee motards van de politie ten val.

Met die irritante en hinderlijke anti-fietscampagne vanwege het stadsbestuur in het achterhoofd: heeft een fietser ooit zoiets verschrikkelijks begaan?

foto: GvA/BFM

UPDATE En dat een dag na de Voetgangersbeweging, de Fietsersbond en de deelnemers aan de Critical Mass Bike Ride vrijdagnamiddag het Manifesto van de actieve en sociale weggebruiker ondertekenden.

Punt 1: Elk verkeersslachtoffer is er één te veel. De enige aanvaardbare ambitie is nul doden en gewonden op onze wegen.

Geen opmerkingen: