zaterdag 26 september 2015

Ringparkfeest 2
Tien jaar geleden, op 18 september 2005, hield BorgerhouDt van Mensen samen met andere lokale verenigingen een Ringparkfeest ter hoogte van Hof ter Lo. Het Ringpark was een voorstel tot overkapping van de ring tussen Borgerhout en Deurne, vanaf het ziekenhuis Sint-Erasmus tot voorbij Hof ter Lo. Door die overkapping creëer je meer groene ruimte, verminder je geluidsoverlast en krijg je gezondere lucht in het dichtstbevolkte stadsdeel van Vlaanderen dat dagelijks geteisterd wordt door het drukste autostradedeel van het land.

Tien jaar later is dat voorstel actueler dan ooit. Ringland, stRaten-generaal en Ademloos hebben door hun acties, studie- en lobbywerk een overkapping van de ring tot een haalbare piste gemaakt. Alle politieke partijen zijn intussen voorstander en er is reeds gedeeltelijk budget voorzien voor de eerste werken.

Dat wil BorgerhouDt van Mensen, samen met allerlei verenigingen en mensen die actief zijn in Borgerhout, vieren. Op dezelfde plek als toen, een groen stukje ring vlak naast de ring, dat binnen tien jaar zo veel meer kan en moet zijn dan de ongebruikte grasvlakte die het nu is.


Zondag 15 september, van 15u tot 20u.

Geen opmerkingen: