vrijdag 18 september 2015

Reus van de Boelaerbuurt heeft geen woonstDe reus Boelarus wordt uit zijn huidige verblijfplaats gezet. Na de volgende reuskensstoet in Borgerhout moet hij een nieuwe woonst zoeken. 

Een aantal jaren terug wilden enkele mensen uit de omgeving van het Te Boelaerpark hun buurt op de kaart zetten. Omdat de Reuskens in Borgerhout hun 300ste verjaardag vierden en alle groeperingen in het district uitgenodigd werden om zelf een reus te maken zag Reus Boelaerus het levenslicht. Als de reus niet in een optocht opstapte, werd hij ondergebracht in een magazijn in de Berchemlei. Begin augustus werd echter dat magazijn gehuurd door de Europese Krav  Maga Academy die de ruimte wil ombouwen tot sportzaal. Krav Maga is een verdedigingssport. De reus moest dan wel een nieuw onderdak vinden. Verantwoordelijke Luc Van Laere: “Ik heb de mensen van de reus al meer dan een maand gevraagd hun grote vriend weg te halen, maar heb tot op vandaag geen reactie gekregen.” De clubleden werden ongeduldig en hebben de reus dan maar in de gang gezet.

Koen Huybreghts is de drijvende kracht achter Boelaerus, maar ook het Boelaer Buurtblad en de zomerbar in het park. Hij is medeorganisator van de Reuskensstoet en draait momenteel dubbele shift. Hij zucht erg diep: “De reus, ja,… we hebben overal rond gehoord voor een nieuwe stek. Uiteindelijk kunnen we hem onderbrengen in de al propvolle zomerfabriek. Maar dat kan pas vanaf zaterdag.”

Programma van de 303ste Reuskensstoet
  • 12.30 u: start Reuskensstoet aan het Gitschotelhof
  • 11 u – 18 u: braderijen op Gitschotellei en Turnhoutsebaan
  • 18 u: De grote Schipshow op het Laar
  • 20 u: Reuzenbal in De Roma
  • 23 u: afterparty in de Pekfabriek
(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: