vrijdag 11 december 2015

De verdwenen Madonna
Op de hoek van de Turnhoutsebaan en Kroonstraat staat het oudste huis van Borgerhout. Met een 17de eeuwse kern. Die informatie heb ik van deze eigenste blog.

Op de inventarisatielijst van Onroerend Erfgoed staat het zo omschreven: Hoekhuis met de Kroonstraat. Hoekhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok loodrecht op de straat), met oudere kern (zie nokrichting, muurankers). Bepleisterde en beschilderde lijst- en puntgevel met rechthoekige muuropeningen. Aan Turnhoutsebaan: puntgevel met schouderstukken en rondboogvenster in top. Omlopende neoclassicistische winkelpui met toegang in afgeschuinde hoek. Aan Kroonstraat: Onze-Lieve-Vrouwebeeldje onder gebogen baldakijn. 

Dat Onze-Lieve-Vrouwebeeldje aan de zijkant. Enkele jaren geleden was de baldakijn weg maar die zou het hersteld worden. Nu is het beeldje verdwenen, weg, foetsie… En dat vind ik uitermate betreurenswaardig. Dat is godverdomme erfgoed. Dit is dan ook een oproep aan districtsschepen voor cultuur Stefanie Van Houtven en voorzitter van de cultuurraad Geert Janssens: “ laat dit a.u.b. niet blauwblauw.”

Titel = Kortfilm

1 opmerking:

moois van me zei

misschien is dat ook weg voor restauratie ?