zaterdag 19 maart 2016

Nieuw speelterrein voor Te Boelaerpark

Het speelterrein in het Borgerhoutse Te Boelaerpark wordt vernieuwd. Het college keurde gisteren de gunning van de uitvoering van de werken goed. De aanleg gaat dit voorjaar van start. 

Het speelterrein in het Borgerhoutse Te Boelaerpark is aan vernieuwing toe zodat het blijft voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Na een ruime bevraging bij kinderen en hun ouders keurde de stad vorig jaar het definitieve ontwerp goed en voorzag 200 000 euro voor een vernieuwde speelplek. Het zou een gevarieerd speelterrein worden in het thema van de Reuzen. Ook de huidige waterspeelplaats wordt vernieuwd en uitgebreid. Er is een zone voor de kleinsten en de grotere kinderen kunnen terecht op een speelboot en uitkijktoren. En er komt een dubbele kabelbaan. Als alles volgens plan verloopt, wordt de nieuwe speelplek dit voorjaar aangelegd en is het tegen de deze zomer klaar. De stad investeert 266 000 euro in dit nieuwe speelterrein.

Wat opvalt is de verhoging van het budget. Maar volgens Kathleen Kuypers, perscontact van schepen voor jeugd Nabila Ait Daoud, is daar een plausibele verklaring voor.  Kuypers: “We hebben 40 000 euro extra voorzien om de speeltuin integraal toegankelijk te maken voor kinderen met een beperking.  En we voorzien enkele speeltuigen waarop ook kinderen met een rolstoel op kunnen spelen. Daarnaast budgetteren we 10% voor onvoorziene uitgaven. Dat geld vloeit terug in de pot als we het niet nodig hebben. Die twee bedragen verklaren de extra 66 000euro.”

(Gelezen in Gazet van Deurne)

1 opmerking:

Unknown zei

Is die speeltuin nu een keer klaar? Ik ben al 3x met mijn kindjes voor niets geweest. Het zou vorige maand klaar moeten zijn.. graag reactie! Ik wil niet steeds voor niets heen en weer