woensdag 16 maart 2016

Woonzorgcentrum Gitschotelhof wordt heropgebouwd en dan afgebroken


Zorgbedrijf Antwerpen bouwt nieuw woonzorgcentrum Gitschotelhof met zorgflats en serviceflats in de buurt Vliegveld. 

Op de site van het huidige woonzorgcentrum Gitschotelhof aan de Lodewijk Van Berckenlaan start Zorgbedrijf Antwerpen op 1 april met de bouw van een nieuw woonzorgcentrum voor 180 bewoners. De eerste bewoners verhuizen tegen het najaar 2017. Daarnaast komen er op de site ook 5 zorgflats en 30 serviceflats. Deze worden opgeleverd tegen de zomer 2019. Op termijn komen er op de site ook nog een nieuw dienstencentrum en een 70-tal serviceflats. Zorgbedrijf Antwerpen voorziet in een ondergrondse parking onder de serviceflats. Eerst wordt de nieuwbouw opgetrokken, dan pas worden de oude delen gesloopt.

De nieuwbouw serviceflats hebben een ingerichte keuken, een berging met ruimte voor wasmachine en droogkast, een badkamer met inloopdouche en een persoonlijk alarmsysteem. Het gebouw met de serviceflats telt 4 verdiepingen en krijgt een ondergrondse parking. In het nieuwe woonzorgcentrum komen onder meer een ruime cafetaria en een wellness-gedeelte. Zowel bewoners van het woonzorgcentrum als van de serviceflats kunnen er terecht.

Zorgbedrijf Antwerpen bouwt het project met zoveel mogelijk behoud van het bestaande groen. Enkele bomen verdwijnen maar worden gecompenseerd met de heraanleg van de tuin. Het terrein en de doorgang van de Lodewijk van Berckenlaan naar de Valkenputstraat zijn na de werken voor iedereen toegankelijk.

(gelezen in Gazet van Deurne)

2 opmerkingen:

Dirk Kint zei

Eerst "heropbouwen en dan afbreken"? Het lijkt me rendabeler om dat toch maar beter andersom te doen :-) Ik ben benieuwd wat de eindredacteur van deze kop denkt...

Hans H zei

De eindredacteur ziet er de humor wel van in :)