vrijdag 8 juli 2016

Festival Flandrien brengt elite dames naar het Te Boelaerpark

Boelaer zomerbar gaat dit weekeinde van start en vliegt er gelijk in met een ongelooflijk programma. 

Deze dagen wordt nijverig geklust aan het voormalige kaarterspaviljoen in het Te Boelaerpark opdat zaterdag de zomerbar de deuren zou kunnen openen. De muren krijgen een broodnodig likje verf, de luifel die door vallende takken vernield was, is vernieuwd, enkele gaten in het dak werden vakkundig gestopt en een aantal platen van de lambrisering werden vervangen omdat ze door insijpelend regenwater ‘rot als snot’ waren.  De zomerbar zal dit weekeinde met het nodige feestgedruis geopend worden. En dat zal gevoeld worden in drie districten: Borgerhout, Berchem en Deurne. 

Festival Flandrien 

Coördinator en duivel-doet-al Koen Huybreghts legt voor de lezers van Gazet van Deurne Krugerplein&peperbusblog zijn verfborstel even opzij: “Zaterdag is een familiedag in het kader van ‘Vlaanderen feest’.  Een dag van gezellig relaxen op de familieweide en optredens met een steeds wisselende bezetting. Gastheer is den Halve Neuro en alvast Sofie La Digue, Klezmic Moiz en Kariké Live zullen op het podium passeren. Later nemen de DJ's Butzenseller en Draaiwerken Verbessen het zaakje over. Er is ook openluchtcinema met in de namiddag de jeugdfilm 'Allez Eddy' en ’s avonds ‘Brabançonne’.  Da’s een komedie en verhaalt de strijd tussen een Vlaamse en een Waalse harmonieorkest. O ja, zaterdag treden ook nog enkele stand-up comedians op.” Omdat het een familiefeest is, is er ook kinderanimatie voorzien. Wie honger heeft kan bij standjes van lokale ondernemers terecht.  Huybreghts: “Als buurtvereniging zien we het als onze vanzelfsprekende plicht zoveel mogelijk lokale handelaars de kans te geven om hun producten aan te bieden. De Garnaal serveert oesters en maatjes, Delhi Masala streelt de smaakzintuigen op Indische wijze en Vina Clara stapt naar buiten met hun super-deluxe etenswaar.” 

Zondag koersdag 

Zondag gaat het feest verder, maar in een versnelling hoger. Al in het begin van de vorige eeuw werd er gekoerst in de buurt van de Gitschotellei. Nu, na enkele jaren onderbreking wordt naar zeggen van Koen Huybreghts de koers terug naar huis gehaald. En wel in tweevoud: “Vooreerst is er de ‘Reuskens Wisselbeker Trofee’. We hebben de bekendste 'caféploegen' van de stad uitgenodigd om mee te strijden voor de eer van 'beste caféploeg van 't Stad'.” Daar bovenop  heeft Huybreghts een echt wit konijn uit zijn hoed getoverd. “We brengen eveneens de ‘Internationale Elite Dames-koers’. Fotofinish, dopingcontrole, ... alles er op en er aan om de Grote Prijs Borgerhout nieuw leven in te blazen. Miss België 2015 Annelies Törös mag de bloemen overhandigen.” Het parcours van beide koersen loopt over de drie districten.

Ondertussen gebeurt er nog meer. Er is een Pimp-Your-Bike. Er loopt een clown voor de kleintjes. En op zondag hebben de kinderen hun eigen kinderkoers in het park zelf. Zoals ook op zaterdag is er eten en drinken verkrijgbaar. En ’s avonds wordt de finale van het EK voetbal op groot scherm getoond.

Info: www.facebook.be/boelaerbuurtvzw

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: