dinsdag 19 juli 2016

Wegen krijgen een herstelbeurtMisschien vraagt u zich af of wij ons er niet makkelijk vanaf maken met de nieuwtjes van Gazet van Deurne over te nemen. Maar maak u zich geen zorgen, ook de online krant haalt haar mosterd soms bij de Krugerplein&peperbusblog. Zoals in volgend artikel. Een trouwe lezer van deze blog had deze info hier en hier al eerder gelezen.

Er wordt gewerkt aan de wandelpaden in Te Boelaerpark. Worden de wegen geasfalteerd of gaat het om herstellingswerken?  

Vandaag kregen wij een telefoontje van een ongeruste lezer. Of wij wisten dat er gewerkt werd aan de wegen van het Te Boelaerpark? Er werd namelijk een laag van grijs granulaat aangelegd en onze beller vreesde dat er een verharde toplaag zou volgen. Ondanks dat de parken onder de bevoegdheid van stadsschepen Heylen vallen, kon Marij Preneel , Borgerhoutse districtsschepen voor groen, onze lezer toch al geruststellen: “Het gaat om de herstelling van de wandelwegen. Het is niet de bedoeling om daar een asfaltlaag op aan te brengen.”

Los van de herstellingen die moeten gebeuren is er met de wandelpaden in het Te Boelaerpark toch een probleem. Dat heeft de ‘Krugerplein&peperbusblog’ al eerder gesignaleerd. Sinds het aanleggen van het loopparcours worden de wegen steeds breder. Joggers lopen graag op de zachte buitenkant die daardoor verhard. Dus lopen ze weer een tikkeltje meer naar buiten. Op sommige plaatsen zijn de wandelpaden ruim met de helft toegenomen. Joggers lopen vaak ook de hoekjes eraf en stampen op meerdere plaatsen de grond onder de ‘boomspiegels’ aan. Een boomspiegel is het stuk grond rond de stam en belangrijk voor de toevoer van water en lucht. Verharding van deze boomspiegels kan voortijdig afsterven van bomen meebrengen. Een oplossing zou kunnen zijn om wegen af te boorden en hier en daar een houtwal op te werpen.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: