maandag 21 november 2016

Een kritische wandeling doorheen buurt VliegveldOndanks de felle wind waagden een 15tal mensen uit de buurt van het Vliegveld zich op pad om kritisch door hun buurt te wandelen.

De mensen uit de buurt van het Vliegveld, kant Borgerhout, waren door de partij Groen uitgenodigd om door hun buurt te wandelen en opmerkingen of aanbevelingen te geven. Marij Preneels, districtsschepen uit Borgerhout, gaf vier thema’s aan die de Groenen dieper willen uitdiepen: “Wij willen een beter zicht krijgen op de verkeerssituatie, op het groen in de straten, op ontmoetingsruimten en op het aanbod van winkels en diensten. Dit vanuit de beleving van de bewoners zelf.”

Aan het woon-en zorgcentrum (WZC) Gitschotelhof vertelde Christel Van de Walle over de ‘Buurderij’ die hier wekelijks plaats heeft. Van de Walle: “Een Buurderij is een verkoop van groente, kaas en zuivel, vlees, fruit en ambachtelijk gemaakte producten, rechtstreek van de producent aan de consument. De korte keten heet dat. De verkoop gebeurt online en de consumenten of buren halen hun producten af in het WZC. Waardoor in het centrum ook een nieuwe energie binnenwaait.” De wandelaars waren aangenaam verrast door dit initiatief. 

Achteraf konden de wandelaars de bevindingen samen brengen. Preneel: “De bekommernissen die zijn aangebracht, zijn het veraangenamen van het Cardijnplein, het vergroenen van voortuintjes, een algemene aanpak van de verkeerssituatie, meer aandacht voor de handelaars en een centrumfunctie voor WZC Gitschotelhof. Dit alles in overleg met de districten Deurne en Berchem.” 

Voor meer info over de Buurderij: www.boerenenburen.be

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: