zondag 10 juli 2011

Een wonderkind, of een total loss




Wreed accident op de Singel, ter hoogte van de Stenenbrug, omstreeks het jaar 1970. Als die Opel niet perte totale is weet ik het ook niet meer.

Agent van dienst is Jos Van Hove (1918-1997), Borgerhouts politie-ambtenaar met gebruiksaanwijzing. Taalvirtuoos en filosoof naar verluidt, en bovendien eigengereid. Op de achtergrond de blauwe patrouille-Kever, indertijd de wagen-van-dienst van het politiekorps. Modelletje eind '60, zo te zien.

Gelukkig is er een gevarendriehoek geplaatst vóór de auto. Ik mag aannemen dat de bestuurder dat niet zelf heeft gedaan, die was waarschijnlijk al afgevoerd naar de Luitenant Lippenslaan. Of naar Silsburg, dat kan ook.

foto uit de collectie van Miguel Duro Gonzalez, titel = boek

1 opmerking:

Miguel zei

De onfortuinlijke auto is een Opel Rekord P2 Coupé, modeljaar 1961. En dus hoogstwaarschijnlijk geassembleerd in de fabriek 1 van General Motors aan de Noorderlaan, waar nu de stelplaats van de lijn, de Decathlon en de Brico Plan-it is en waar in die periode grootse plannen werden gesmeed voor fabriek 2 een eind verderop, maar die ligt ondertussen ook op Silsburg.