zaterdag 21 januari 2012

Zo was... Borgerhout

(het plaatje hierboven heeft in feite niks te maken met de tekst hieronder. maar omdat we altijd plaatjes bij onze tekstjes plaatsen maak ik ook nu geen uitzondering. het is de cover van het ansichtkaartenboekje zo was... borgerhout (1972))


De filmploeg van Vlaanderen Vakantieland is nog maar net vertrokken of daar is de volgende al. Deze keer met iets meer inhoud, begrijp ik, en uw medewerking wordt gevraagd (copy/paste uit de mail):


Wij zijn een Stichting ‘Communicatie in Beeld’ (website) die films maakt over en met gewone mensen die een boeiend verhaal te vertellen hebben.


De film waaraan we nu beginnen wil een beeld maken van het leven in Borgerhout van nu, maar met verwijzingen naar het verleden. Wij zoeken dus naar diverse mensen die een verhaal kunnen vertellen over hun leven (en) (of) werk in Borgerhout, die samen dat beeld kunnen vormen. Wij willen het negatieve imago van Borgerhout in de media doorbreken. Wij zoeken dus ook naar een oudere Borgerhoutenaar die kan vertellen over hoe het vroeger was. Wij doen een oproep aan de mensen van Borgerhout om ons in contact te brengen met individuen, verenigingen, families, instellingen die Borgerhout in de film een uitstraling kunnen geven. De film zal natuurlijk vertoond worden in Borgerhout, maar ook daarbuiten.


Met vriendelijke groeten,


Chris Schillmans
chrisschillemans@scarlet.be
Tel: 034490652
GSM: 0485170266

Geen opmerkingen: