vrijdag 3 februari 2012

De Reuzenreis






Zo reuzelang geleden was het. Zo reuzelang geleden was het, dat er niets was in Borgerhout. Of toch bijna niets. Geen wielen, geen sturen, geen trams, geen parkeermeters, geen bussen, geen taxi’s, geen auto’s, geen geen geen. Bijna niets was er. Er was wél een rivier met reuzenvissen. Er was een reuzenbos met reuzeneiken, drie meter breed aan de wortels en tachtig meter hoog. En in die oude reuzeneiken woonden de reuzen. Vriendelijke reuzen waren het. Ze hielpen de mensen toen die bessen wilden plukken hoog in de bomen, en toen ze zware stenen begonnen te sjouwen om huizen te bouwen.


Verder lezen? Het boekje met het hele verhaal is vandaag gratis verspreid onder alle Borgerhoutse basisscholen. Het is een spannend verhaal waarin ook de Lange Wapper opduikt (en Harige Baardreuzen en andere griezels), maar gelukkig loopt het goed af.

De uitgave kadert natuurlijk in het Reuzenjaar (zie de vormgeving) en is misschien ook wel te verkrijgen voor mensen die de schoolbanken al lang ontgroeid zijn. Een bewaarexemplaar in ieder geval, probeer er een te pakken te krijgen.

Geen opmerkingen: