dinsdag 6 maart 2012

Koude oorlog




De Berlijnse Muur viel in 1989, en de Muur van Geraardsbergen is vanaf dit jaar geschrapt uit de Ronde van Vlaanderen. Maar speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen die over 7 (zeven!) maanden plaatsvinden wordt er een nieuwe Muur in het leven geroepen. De Borgerhoutse Muur.

De tijd dat de combinatie 'verkiezingen' + 'Borgerhout' = 'immigranten' een logische optelsom was ligt achter ons. Blijkbaar is dat probleem opgelost zonder dat we het in de gaten hadden. Waar we ons de komende verkiezingen druk over moeten maken is De Muur. De Muur bestaat in feite helemaal niet, maar dat doet er niet toe. Met De Muur wordt het wijkcirculatieplan bedoeld dat het sluipverkeer moet verminderen door straten te knippen. En nu citeer ik de GvA: "Zo ontstaat volgens onder meer Nahima Lanjri (CD&V) een Borgerhoutse Muur naar analogie met die van Berlijn."

Mevrouw Lanjri mag wat mij betreft teruggekatapulteerd worden achter het IJzeren Gordijn van voor 1989 wegens een onsmakelijke en historisch belachelijke vergelijking, evenals het journaille dat hijgerig achter dit soort goedkope uitspraken aanhobbelt.

Er is trouwens maar één Borgerhoutse Muur en die viel in 1934, en daarbij stierven drie pompiers. Een beetje respect is dus op zijn plaats. En een beetje meer inhoud ook, alstublieft.

Geen opmerkingen: