vrijdag 13 juli 2012

Citius, Altius, Fortius (1)Deze foto had evengoed in de reeks Hoe het groeide en bloeide kunnen staan, maar we zijn in een Olympisch jaar en zo heb ik een excuus om een Olympische referentie in een titel te gebruiken.

De Carnotstraat en Turnhoutsebaan hadden een wispelturige rooilijn. Begin 20ste eeuw werd besloten om die straten te verbreden en de rooilijn overal gelijk te maken.

Bovenstaande foto van Roger Bastaens - uit de schier onuitputtelijke beeldbank van het Felixarchief - toont de hoek van de Kerkstraat met de Carnotstraat waar deze laatste overgaat in de Turnhoutsebaan.
De foto dateert uit de periode 1950 -1960 en toont nog handelsactiviteiten in het hoekhuis (F. Goeyers, een winkel in werktuigen) maar de rest van de huizen is al aan het verkrotten wegens waarschijnlijk al onteigend.

Foto: © Roger Bastaens en Felixarchief

1 opmerking:

mama Hélène zei

Dit is idd hoek Kerk- en Carnotstraat, met de winkel van Goeyers op het hoekje. Daarnaast "den oude winkel" van mijn ouders:Foto - Ciné J. Feyaerts, Kerkstraat 6,(licht geverfd) op nr 8 was de beenhouwerij van Jean en Maria Van Riet, daarnaast dan was een juwelierszaak van mevr Seidel.
Deze foto moet rond 1965 zijn genomen want er wordt al gesproken (zie affiches van Luc Ilegems)van de verbreding vd Kerkstraat en de "nieuwe blok" waar in Januari 1966 de "nieuwe winkel" van mijn ouders is opengegaan (waar ik jullie al een foto heb van opgestuurd. De beenhouwerij van Van Riet is dan later verhuisd verder in de Kerkstraat, aan de linkerkant, naast de "Artiestengang". Mijnheer Goeyers is toen gestopt met zijn winkel en op pensioen gegaan.
Met vriendelijke groeten,
Hélène Feyaerts