maandag 17 september 2012

Feesten en rellen (1)


Borgerhout was deze ochtend nog eens goed voor veel krantenvulling. Niet zozeer vanwege de succesvolle Reuzenstoet, maar wel vanwege de relletjes in de Drink. Blijkbaar zijn vele duizenden feestende mensen niet zo interessant als 200 sukkels die de boel op stelten proberen te zetten.

Van de media kan ik dat nog begrijpen, dat ze sensatie liever verslaan dan positief nieuws, maar als de politiek mee gaat rennen haak ik af. Zoals de N-VA: “De leidraad kan niet langer zijn dat het stad van iedereen is. Voor de N-VA is de stad alleen van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren."

Wat een onzin. Ik denk dat ik (en met mij heel wat buren) een van de mensen ben die (vrijwillig) inspanningen levert voor een leefbare buurt, maar jammer genoeg voor de N-VA hoor ik liever niet bij dat door hen afgebakende clubje. Die inspanningen leveren wij niet voor een stelletje populisten namelijk, maar voor iedereen in Borgerhout. Nah.

3 opmerkingen:

Miguel zei

Na jaren van rood populisme door een misselijk makende hypocriet, vergeef ik de NV-a één onhandig geformuleerde slogan. Maar toch spijtig dat de redactie van deze geweldige blog een gigantische uitschuiver maakt door met politieke propaganda de blog te bevuilen.

Hans H zei

Deze blog is mijn nest, ik bevuil hem als het mij goeddunkt.

Doorspoelen kan altijd nog :)

Sarah zei

Right on, Hanso!