dinsdag 6 november 2012

Embrace your strengths



Het hoeft hier niet altijd over afgezaagde bomen, politieke overlopers of uitgehongerde eekhoorns te gaan. Het leven in Borgerhout heeft meer in petto. Dat moest ik plots bedenken toen ik las dat Jess Donckers op zaterdag in het McDonald’s restaurant Groenplaats aanwezig was. Ze was daar om McDonald’s België te steunen in de fondsenwerving voor de actie 'Geef om een glimlach'. De fastfoodketen hield een fondsenwerving voor de vzw Ronald McDonald Kinderfonds. Via de actie 'Geef om een glimlach' steunt de vzw gezinnen met kinderen die worden geboren met een aangeboren lip-, kaak- of gehemeltespleet, in de volksmond beter gekend als hazenlip. Van 29/10 tot 4/11 schonken McDonald's en zijn franchisenemers per verkocht menu 0,30 euro aan dit initiatief.

Wie zich afvraagt wat dit allemaal te maken heeft met Borgerhout moet blijven lezen. Jess Donckers, die de actie kwam steunen, is afkomstig uit Borgerhout. Donckers is een fotomodel en tv presentatrice. (Alvorens je nu als gek alle kanalen gaat afschuimen: het was op GUNKtv.) Zij poseerde ook al voor Playboy magazine. Ze verschijnt regelmatig in de boekjes met haar amoureuze escapades en saillante details van haar liefdesleven. Niet moeilijk dat het klimaat opwarmt. En ze haalde het nieuws met een fout geschreven tattoo op haar voet. Jess moet nu voor de rest van haar dagen het leven door hinken met de spreuk: “Embrace your strenghts”, in het Nederlands zoiets als “Omarm je sterke pnuten”.

Maar omdat het beter is naar een foto van een mooie jonge meid dan van een lelijke oude vent te kijken, krijgt zij van mij een plaatsje in de galerij van de beroemde Borgerhoutenaars. Was ik een hamburger, ik zou door haar verslonden willen worden.

Titel: juiste schrijfwijze

Geen opmerkingen: