zondag 10 februari 2013

Competentiecentrum



Lezersparticipatie!

dag Hans,

zopas heb ik je post gezien over de Marinisstraat waarbij je een zicht hebt op de afbraakwerken van de nrs 20-24 in de Van der Meydenstraat.

Het 'snoodaard' die voor de afbraak van de reeks huizen heeft gezorgd was de RVA, die (eind jaren '70/begin jaren 80?) om voor een betere toegang te zorgen aan de achterzijde tot van hun opleidingscentrum aan de Provinciestraat.

Op de oude foto kan je net de nieuwere lokalen zien. Daarvoor zullen vroeger ook al wel een reeks huizen tegen de vlakte zijn gegaan.

In 1989 zijn, met de splitsing van de RVA in een federale tak (nog steeds RVA-ONEM) voor de werkloosheid en een Vlaamse VDAB (bij de Walen is dat le Forem) die bevoegd is voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding de gebouwen overgedragen aan de VDAB.

Eerst heette het "Beroepsopleidingscentrum", daarna  "Training & opleiding" en nu "Competentiecentrum" (What's in a name…), waar je vermelde "talentenfabriek - 3 mei 2012 opgericht -  deel van uitmaakt.

Dit was te zien op ATV
Talentenfabriek voor chemie- en metaalsector.
In Borgerhout is deze namiddag de Talentenfabriek geopend. Dat is het job- en opleidingspunt voor de Antwerpse industrie. De Talentenfabriek wil helpen om het grote aantal knelpuntberoepen in de chemie en de metaal mee in te vullen. 
(3 mei 2012)



Hierbij nog een fotoke gezien uit mijn raam op de eerste verdieping. Achter de losse roofing aan de zijkant van nr. 18 zie je de laatste resten van het grote witte huis.

groetjes,
Lut

Geen opmerkingen: