zondag 3 februari 2013

Corps Diplomatique







Wat op deze blog tot nu toe een goed bewaard geheim is gebleven, is dat Borgerhout ook een residentiële buurt heeft. Meer bepaald het Monseigneur Van Goethemplein. Want op dit plein bevindt zich namelijk een consulaat: het consulaat van Uruguay. En daarmee verkrijgt dit plein een diplomatieke status. Trouwens de naam van het plein komt toch ook niet van de eerste de beste. Het straatnaambord licht al een tipje van de sluier op. Eduard Van Goethem, missionaris in Papoea en Midden-Afrika. 1873 – 1949.

Volgende keer iets meer uitleg over monseigneur Van Goethem. Vandaag zetten we Uruguay even in de schijnwerpers. Uruguay in Latijns-Amerika was oorspronkelijk gebied van de Charrua en werd in de 16de eeuw gekoloniseerd door Spanje. Het land werd in 1828 een onafhankelijke republiek. Het is vernoemd naar de gelijknamige rivier die de west- en zuidgrens van het land met Argentinië vormt en betekent Rivier van de geschilderde vogels in het Guarani. In het noorden ligt Brazilië en ten oosten van het land ligt de Atlantische Oceaan. 

Wie meer wil weten over het “Zwitserland van Latijns-Amerika” leest  de wiki hierover maar eens na of gaat eens aanbellen bij de consul.




Geen opmerkingen: