zaterdag 27 mei 2017

Al meer dan 100 mensen kochten een aandeel voor de theatergarage

“Een buurtplek om feesten, tentoonstellingen, workshops, rommelmarkten, voorstellingen te houden. Kortom een culturele tempel met lage drempel.”

Aan het woord is Koen Huybreghts , een bijzondere bezige bij, een man van 48 uren in een dag. Samen met een aantal buurtbewoners vanuit de buurt vliegveld, de omgeving van het Te Boelaarpark  en Groenenhoek heeft hij de handen in elkaar geslagen voor een ambitieus project: de aankoop van een theaterzaal. Dit bericht kon u al eerder lezen in Gazet van Deurne. Ondertussen is de kaap van 100 mensen die een of meerdere aandelen kochten overschreden. Maar er is nog meer nodig. En daarom organiseren de initiatiefnemers een infomoment op maandag 29 mei.

Koen Huybreghts: “We geven een stand van zaken en wat we nog allemaal verder zullen doen. We krijgen steun vanuit verschillende hoeken en er wordt zelfs een benefietactie opgezet.” Maar ook de datum waarop het bedrag bij elkaar gebracht moet zijn komt dichterbij. Dus steken de initiatiefnemers een tandje bij en proberen ze nog meer mensen te overtuigen om mede in het verhaal te stappen. Huybreghts: “Eén aandeel is 100 euro. Dat geld ben je niet kwijt, het is geen gift. Je wordt mede-eigenaar van het gebouw en investeert dus in de zekerste belegging: vastgoed. In plaats van geld op een rekening te laten slapen, kan het een prachtproject tot leven wekken. En met meer opbrengst dan de bank want we werken allerlei voordeeltjes uit  zoals speciale avonden of een drankkaart, ...”.

Praktisch: Informatiemoment. Maandag 29 mei om 20 u. Theatergarage, Bouwhandelstraat 72, Borgerhout.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: