maandag 20 februari 2017

Café Wilson blijft nog een tijd gesloten

Café Wilson in de buurt van Te Boelaerpark is dicht. Een verwachte doorstart blijkt nu toch niet voor morgen. 

In november van vorig jaar sloot café Wilson op de Gitschotellei de deuren. Aanleiding was een conflict tussen uitbater Marc Sollie en eigenaar ABinbev. Het conflict draaide om de verdiepingen boven het café die door de stad Antwerpen onbewoonbaar waren verklaard. Waardoor een deel van de inkomsten voor de uitbater wegvielen.  Volgens Sollie heeft hij toen geprobeerd te onderhandelen over de huurprijs.  Maar in plaats van tot een oplossing te komen, werd het contract verbroken.

Nu heeft ook ABinbev gereageerd. Volgens de woordvoerder ligt de fout van het debacle bij de uitbater: “Het is door toedoen van de cafébaas dat de woningen boven het café onbewoonbaar werden verklaard. Hij heeft deze appartementen onderverhuurd en er verder niets aan gedaan. Nu rust op het pand onbewoonbaarheid zowel ten aanzien van het stad Antwerpen als voor het Vlaams Agentschap ‘Wonen Vlaanderen’.”

Volgens de woordvoerder moeten nieuwe plannen gemaakt worden van het gebouw om tot renovatie te kunnen overgaan. Daarvoor moeten de onderhuurders uit het pand en omdat die niet uit eigen wil weg gaan wordt dit een zaak voor de rechtbank. De woordvoerder: “In principe zou de caféruimte al verhuurd kunnen worden omdat daar geen onbewoonbaarheid op rust. Maar het vooruitzicht van werken boven het café is niet erg aantrekkelijke voor een nieuwe cafébaas.”  De opening zal nog een tijdje op zich laten wachten.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: